Shassha Danial

02 August 2011

Ramadhan : Hari Pertama

Assalamualikum semua. Sihatkah anda semua? Harap harap sentiasa diberkati Allah S.W.T selalu. Ameen.

Sha nak cerita yang Ramadhan pertama Sha agak teruk. :( Sha demam, selsema and kepala rasa macam nak tercabut sudah. Pening dia Tuhan saja yang tahu. Memang dah tak kuat dah tadi. Rasa macam nak berbuka makan panadol saja tapi gagahkan diri juga. Hello, I am 20 okay? Sound sad bila ingat balik. :'(

Nak kata tak sahur, Sha sahur subuh semalam. Makan nasi sikit dengan lauk. Mak kejut suruh bangun. Tapi tak bangun. Nasib baik sedar pukul 5. Kalau tak, memang tak sahur lah jawabnya. HIHI. Silapnya semalam, lepas sahur tak makan ubat. Kalau makan rasanya tak teruk sangat demam. TERLUPA.. Almaklumlah~ Dah tua kan. Semua memang tak masuk otak. HAHA. 

Masa berbuka tadi tengok makanan pun tak ada selera. Padahal lapar kot tak makan sehari tadi. Tapi otak tak teransang untuk makan. Tapi kuatkan juga semangat. *cehceh* Sha ada masak nasi goreng. So ceduk satu senduk dalam pinggan, makan slow slow. SERIOUSLY tak macam Sha lansung. To be honest lah kan, Sha kalau puasa and berbuka punya makan macam tak makan setahun. HAHAHA. Ceduk banyak banyak baru makan. Yelah lapar kan. Tapi tadi serious tak macam itu. Lepas habis saja makan, terus minta abah panadol. 

Dekat dining table tadi abah tanya, "selsema jugak ke?" And Sha just angguk. Nak cakap tak berdaya. Dia bagi Sha panadol and ubat selsema tadi. Lepas siap semua, tengok berita kejap. Tapi badan letih sangat. So tertidur. Lama. Dari pukul 8 lebih sampai dekat pukul 11 juga. Kakngah and Angah datang rumah baru bangun. Baru lah badan okay sikit. :') 

Tadi ini pun baru lepas makan panadol lagi. Hope esok lagi better dari hari ini. Tak larat ouh. Kalau setakat letih, Sha okay. Ini siap hidung dah macam paip bocor. Itu part yang paling tak larat. :( Moga Tuhan permudahkan segala urusan puasa esok hendaknya. Ameen. :)

p/s; Sha demam. Tapi tak ada orang yang jaga. Sedihnya saya rasa. Haih la nasib. Tak apa! Shassha KUAT! :') Thanks babe buat macam gini. Seriously.

No comments:

Anda baik kalau click. Thanks! :)