Shassha Danial

15 August 2011

Ramadhan : Hari Ketigabelas (I Love You Gunner)

Hello semua. Assalamualaikum. Nampak tajuk gempakkan? Saja nak kontroversi tajuk sikit. ;p Kali ini Sha nak kongsi dengan semua tentang bola. Bolasepak maksud saya. Semua orang tahu bukan yang Barclays Premier League atau ada orang panggil BPL atau EPL season 11/12 sudah kembali? Ouh bukan semua orang yang tahu. Mungkin kaki bola tegar saja yang ambil tahu. HIHI. Sha bukanlah kaki bola sangat. Tapi bolehlah. Okay tipu. Lately Sha kaki bola. Cuma tak pasti tegar atau tak sebab still saja tak kenal ramai player. Mana rasa yang hot saja ambil tahu. Eh, awak tengok bola ke tengok player? Saya tengok dua dua boleh? Okay. Sila menyampah sekarang. :p 


Baiklah. Sha rasa semua orang tahu yang Sha minat yang amat sangat dekat seorang player bola named : Robin Van Persie. Eh, ada yang tak tahu ke? Take note sekarang! HEEE~ Beliau merupakan currently player Arsenal yang berasal dari Belanda yang juga pemain Belanda. Sha suka dia bukanlah sebab rupa sangat. Okay tipu. Memang jatuh hati sebab rupa pada mulanya. Tapi bila tengok banyak kali, Sha kagum sebab cara dia beraksi dengan bagus dan cemerlang bila berada atas padang. Bukan atas katil ye kawan kawan. EHH?  Tapi kadang kadang ada juga lemau dia. =_= And memanglah ada yang lagi bagus dari dia tapi masalahnya bila melibatkan hati, Sha macam tak boleh nak berfikir dengan waras sekejap. BAHAHAHA. :)) 

My baby v.Persie! 
I LOVE YOU!! <3

Nak dijadikan entry, malam sabtu kelmarin (It is supposed to be update on Saturday night. Tapi diebabkan busy, so lambat so jadi malam kelmarin. Faham?) ada bola. Hari pembukaan untuk season baru. Sha pun dengan semangat check Astro guide sebab nak set reminder untuk game Arsenal sudah semestinya. Tengah malam waktu Malaysia. 12am++. Dengan berbekalkan Astro dan Twitter, sha pun tengok dan update tweet sebaik sahaja perlawanan bermula. Ouh lupa nak cakap. New Castle vs Arsenal yang berlansung di St' James' Park. 

My baby v.Persie jadi captain malam itu. Woot woot! Bangganya saya. :p Dari 1st half bawa ke 2nd half. Tak dinafikan game agak lemau. Sebab masing masing ada peluang tapi tak nak gunakan dengan sebaik mungkin. Sha pun tweet apa yang berlaku. Suka, duka, marah, kecewa. Semualah. Sampai satu tahap tiba tiba player Arsenal dilayangkan kad merah oleh pengadil yang amat BIJAKSANA! Semua orang terkejut dan tak percaya dengan apa yang dilihat. Sebab satu dunia boleh nampak apa yang berlaku. Sha malas nak cerita kat sini. Nanti sampai esok tak habis. So terus hilang mood nak tengok. Seriously. 

Yes! 
Inilah lelaki yang dapat red card itu! 
-___-

And nak ditambahkan bestnya lagi. Masa bola dah nak habis, masa minit last +4, Sha tiba tiba tak boleh nak tweet dah. Eh, kenapa pula twitter aku nie. Tengah genting moment nie. Membebel sendiri. TweetDeck cakap dah sampai limit untuk tweet dalam sehari. Watepak? Tak pernah pernah kena macam ini. Kenapa kena pula? And kena at that time?? Haish! Sedih. Hanya boleh baca tweet orang lain meluahkan rasa kecewa masing masing. And ada pula yang bersorak. -,- Tapi nak bagitahu yang FULL TIME ; New Castle 0 - 0 Arsenal. Haha. Draw~ Kira okaylah. Tak adalah sampai menang pun New Castle. :D So, that all. Nanti cerita panjang panjang bukan you all nak baca pun. Kannn? Haha. 

p/s; ada seorang member cakap macam ini dekat sha. 'kena limit, arsenal draw, gervinho red card. What a day.' Haaaa~ Macam itu sekali dia punya perli. GRRR~ Tak apalah. Saya tetap bangga walau macam mana sekalipun. Dari suka suka minat team itu, sampai jatuh hati dekat team itu. I love you Gunners! And to be honest, dulu tak tahu apa gunners. Siap tanya Pakcik Google lagi. Semangat bukan. Eh, awak awak. Awak pun suka Arsenal kan? Yeahhh samalah. Boleh kahwin kalau macam itu. EHHHH? Okaybye~ :D

No comments:

Anda baik kalau click. Thanks! :)