Shassha Danial

20 August 2011

Ramadhan : Hari Kelapanbelas (Semoga Happy Ending Forever)

Assalamualaikum semua. Hai. Kita berjumpa lagi. Sebelum memulakan bicara, Sha nak minta maaf andai ada sesiapa yang terasa dengan tweet tweet emo dari Sha. Mood tak berapa nak stable lah awak. Sebab itu otak pun tak berapa nak betul. Maaf sekali lagi. :) 

Baiklah. Semalam Sha buka satu page facebook tau. Dulu Sha ada buka juga tapi tak selalu. So semalam tergerak hari nak buka, mula mula okay. Lepas itu, terus rasa macam nak pengsan. Seriously. Terukkan? Nampak tak macam mana effect that page datang dekat diri Sha? HAHA. Page apa? Biarlah rahsia boleh tak? Page banyak kenangan, banyak memory dekat Sha. Tapi bukan page si LOSER itu okay. You all bukan boleh. Nanti mesti ingat pasal that LOSER. Totally bukan. Page lain. Tak perlu tahulah. Okay? :)

Sha tak sangka benda sebegitu jadi. Taklah. Sha ingat kesudahan yang berbeza terjadi. Mungkin lain dari yang lain kan? Mungkin. Tapi rupanya? Sama saja. 2 tahun Sha tunggu kesudahannya. Bukan satu jangka masa yang sekejap ye kawan kawan. Pada you all mesti sekejap tapi pada Sha ia satu tempoh jangka masa yang panjang. Hello. 2 tahun kot. 730 hari okay. HIHI. Bila Sha sudah tahu apa kesudahannya, Sha rasa Sha better make a move now. Bukan pindah rumah. Pindah lain. Apa apa saja yang boleh pindah. Anything will work kan? But still Sha tak sangka. Benda ini menghantui Sha. Agaklah. Sumpah cakap. Macam hilang separuh semangat nak hidup. Tapi tak adalah sampai nak membunuh diri. Tak okay sebab Sha tahu Sha mampu. Sha kan kuat. :') Sha pernah alami lagi teruk. So setakat macam ini, apalah sangat. *cakap besar nak mati*

Yes! 
Istana sangat common dengan fairy tales. 
Semua orang boleh impikan; 
tapi tak semua dapat merasa. 
So fantasy kan? 
But still, 
HAPPY ENDING FOREVER. 

Sha hopefully ending yang jadi itu, will stay happy ending. InsyaAllah. Sha doakan ending yang baik untuk kisah ini. Sha tak nak sad ending. Semua orang nak happy ending kan? Walaupun semua orang tahu ini bukan fairy tales dimana semua berakhir dengan senyum dan tawa? Tapi still nak juga happy ending. So wish happy ending for that. Happy forever after! Sha doakan yang terbaik. And may GOD bless you too. :') 

p/;s you all mesti pening kepala kan? Tak apalah. Biar Sha seorang yang faham pun tak apa. Yang penting Sha nak luahkan and ceritakan dekat you all. Thanks being apart before. :)

3 comments:

nik rosmawati said...

bykkan bersabr yea :)

Arul said...

penantian..satu penyeksaan...adehhh

shasshaDanial said...

kakak nik rosmawati; InsyaAllah. Selagi mampu bersabar, sha sabar. :)

Arul; Sangat menyeksakan. setuju!

Anda baik kalau click. Thanks! :)