Shassha Danial

08 August 2011

Ramadhan : Hari Keenam

Assalamualaikum semua. Sha lately agak terlewat nak post entry Ramadhan dekat blog. Sha faham you all bukan nak baca pun tapi mr.Blog waiting for it okay. HIHI. :p Okay boleh menyampah sekarang. :)) 


So macam biasalah. Lambat lagi. HIHI. So sabtu. Wahh! Hari yang paling best dalam banyak banyak hari sebab hari terbaik untuk keluar melepak. Okay itu habit. :p Today Sha berbuka puasa dekat rumah Angah. Dia ajak kami satu family pergi rumah dia. Ingat Kakngah masak untuk makan berbuka petang itu tapi rupanya semua lauk dia pakai beli. So malas kakak ipar saya. -_____- Lauk yang dia masak hanyalah sayur. SAHAJA! Teruk bukan? Tapi saya tetap sayang dia sebab sudah bagi saya anak saudara yang comel. BAHAHAHA. :D Then disebabkan tiap tiap Angah berbuka dekat rumah mak, so bila kami berbuka dekat rumah dia tak tahu ada orang azan ke tak. Sampai macam itu sekali. Sha cakaplah pukul 7.18 orang berbuka. Tapi semua orang jam waktu lain lain. Jam rumah Angah cepat 10min, jam tangan along lambat 15min, jam handphone Sha cepat 5min. Haihh. -__- Nak dengar radio pula, satu radio pun tak ada dekat rumah dia. Okay kesian sekarang. Bila dah pukul 7.20 jam handphone Sha, Abah pun baca doa berbuka. Semua minum air, makan kurma tup tup dengar orang azan. Okay sumpah kelakar. Semua ketawa. Tak jangka pun akan ada orang azan. So masing masing sedapkan hati sendiri cakap, "orang azan tu mesti dah berbuka dulu baru dia azan. so kita semua berbuka saing dia lah." Boleh macam itu? What a happy family Sha ada. Saya bersyukur sangat! :) 

Lepas makan, tiba tiba anak saudara Sha num 2 keluarkan kek dari peti sejuk. Eh, ada birthday siapa pula? Semua bermonolog sendiri. Okay baru teringat semalam birthday dia. -_- Sorry kakak. Cha lupa birthday awak. Nur Fazryn Sofea, happy 5th years old birthday sayang Cha! Mwah! :-* Jangan nakal nakal. Dengar cakap Mummy and Daddy. And IMPORTANT dengar cakap makcik awak yang gorgoeus ini okay? ;) Hey baby, I know you can't read this now but I hope that you'll read this later okay my baby gemuk? :) 

TADAAAAA~ 
INI UNTUK KAKAK. <3 

So as present, Angah bawa dia pergi jalan jalan. Yeahh jalan jalan. Tapi kami pergi Pasar Borong. AGAIN? Sudah boleh tukar nama Pasar BORING okay lepas ini. And part yang the most ever happy ialah, kami stuck dekat jammed more than 1 hour pergi balik. COOL bukan? Saya suka sangat pergi sana. =_= Pergi jammed bagai tapi sekejap saja jalan. Sebab orang dekat sana macam esok nak raya. Ramai yang amat sangat. Sesungguhnya saya amatlah tidak gemar akan itu. HUWAAAA~ Nak balik nak balik! Then balik rumah. HEHE. Macam biasa. Kejut Ma dengan Abah bangun sahur then sahur dan tidur. Yeahh tidur. :) Okaylah. Sha rasa that all untuk Saturday night life Sha. And maaf sekali lagi. Sebab macam biasa ianya lambat. Sekian. :)

p/s; Eh awak. Mana hilang? 2 hari sudah. -_- Tak rindu kita lettew~ Sedihnya saya rasa! :'( Nak nangis laju laju. Okaybye~

No comments:

Anda baik kalau click. Thanks! :)