Shassha Danial

24 August 2011

Ramadhan : Hari Keduapuluhsatu (Ziarah Menziarah Amalan Mulia)

Pertama sekali nak cakap maaf semua orang sebab lambat update entry. Sha still dengan cliche reason : BUSY. -_- Okay. Assalamualaikum semua. Hai. Harap semua orang sihat sejahtera hendaknya. Sha sihat. Alhamdulillah. Tak sangka sempat lagi untuk berpuasa hari ke 21 ini. Wahh! Excited nak raya semakin menjadi jadi. :D

Masa malam puasa ke 21 ini kan, Sha pergi rumah Makngah dengan rumah Makjang Sha. Dia duduk rumah sebelah sebelah saja pun. So masa pergi itu, kebetulan Uya pun ada dekat rumah. Sepanjang ramadhan ini kan, baru sekali inilah Sha pergi tengok makcik makcik Sha. Siapa lagi makcik yang ada dekat JB. Tinggal 3 ke 4 orang saja. Hmm. :'( 

Sampai sampai Makjang cakap Makngah demam. Dah 3 hari. Kesian Makngah. Anak jauh. Seorang saja yang ada dekat JB. Tapi busy sangat. -_- Yang lagi seorang dekat KL. Harapkan anak anak saudara sajalah. Makngah jaga diri. Makan ubat. Nanti makin melarat. Love you Makngah! <3 Lepak rumah Makjang lama gila. Rumah dia mood raya. Siap bercat bagai. :p Dah siap buat kuih semua. Wahh! Beraya betul makcik kita ini. -_- Rumah kita? HARAMMM~ Apa pun tak buat lagi. -_- Oh my my my! Tak nak raya boleh? 

Duduk : Makjang
Berdiri : Makngah
Love them so much!
<3 

Kawan kawan yang ada saudara mara dekat dekat itu, datanglah ziarah mereka. Mereka sentiasa mengharapkan kedatangan you all. Percayalah cakap Sha. That's mean a lot for them. Even tak nampak di air muka mereka tapi dalam hati, mereka bersyukur sebab ada yang masih ingat dekat mereka. Jangan sampai mereka sudah tak ada nanti baru sibuk nak ziarah kubur. :-/ MasyaAllah. Sama samalah kita beringat. :') Mak Sha sangat marah kalau dalam 2 or 3 minggu tak pergi jenguk makcik kami. Sebab itulah kami dah terbiasa agaknya. :) 

p/s; Uya cakap dia nak kahwin. Pelik. Tak ada angin tak ada ribut tahu tahu sudah hujan. And lagi terperanjat 17 September ini. Lagi awesome bukan? -_- Semoga berbahagia hingga ke akhir hayat. Sha doakan Uya yang terbaik. Love you juga sis! <3 btw, muka future abang saudara itu kan, macam muka someone yang Sha kenal tau. -_- Kalau tengok dia, mesti teringat kat someone itu. CONFIRM! 

2 comments:

Scarecrow said...

mak ngah cpt sembuh ye.. hehe :)) i singgah i will follow as well. de masa jenguk i balik eh..

shasshaDanial said...

InsyaAllah. Moga cepat sembuh. Thanks. Follow you too! :)

Anda baik kalau click. Thanks! :)