Shassha Danial

14 August 2011

Ramadhan : Hari Keduabelas (Antara KueyTiaw dan YongTaufu)

Hai semua. Assalamualaikum. You all mesti pelik dengan tajuk entry bukan? Saja nak cerita sedikit disebalik KueyTiaw dan YongTaufu ini. Ada kawan pernah tanya Sha suka makan apa. Sha jawab Sha suka makan KueyTiaw. Sha tak tahu kenapa tapi yang Sha tahu memang Sha suka KueyTiaw. BAHAHA. Tahu selera saya selera kampung saja. *away*

Tujuan kawan Sha tanya macam ini rasanya sebab dia double meaning. MUNGKIN. Atau dia tak nak Sha mudah lupakan apa yang Sha suka bila sudah jumpa sesuatu yang baru. MUNGKIN JUGA. Manalah Sha tahu apa sebenarnya yang dia maksudkan. Sha agak saja. HIHI. Okaylah. Sha memang sayang + suka + cinta + kasih dekat KueyTiaw. Memang sebab dia yang pertama menjadi pilihan kalau dalam banyak banyak pilihan. Sha akan pilih dia dahulu. Tapi tak semestinya kalau kita suka dekat KueyTiaw, kita tak boleh nak suka dekat yang lain juga kan? 

KueyTiaw 

ATAUPUN 

YongTaufu 

So awak bagi contoh YongTaufu. Sha suka juga makan YongTaufu. Sedap okay. Cuma tak se-addict macam makan KueyTiaw. Itu saja perbezaan dia. Dua dua still sedap and still boleh terima. Cuma sama ada dia boleh digantikan atau tidak itu sahaja yang menjadi persoalannya. Tak mustahil satu hari nanti. Kita manalah tahu apa yang akan berlaku dalam dunia ini kan? So, Sha suka dua dua, Sha makan dua dua. Tak jadi masalah untuk Sha terima kedua duanya. Seriously. ;) 

Okay. That's all untuk alkisah KueyTiaw dan YongTaufu. Maaflah. Sha peningkan pembaca yang lain. Tapikan, ini blog Sha kan? HIHIHI. So Sha boleh cerita apa apa pun. Kalau you all suka, bolehlah teruskan membaca. Kalau tak suka, tak paksa pun untuk baca. Sekian. Okaybye~

p/s; Clear tak awak my penjelasan. Saja nak update blog bagi awak baca. *kalau awak bacalah* and nak bagi orang lain baca juga. Mungkin ada maksud yang tersendiri bagi kita. So Sha harap awak faham apa yang Sha cuba sampaikan. HEEE~ Sila jangan cakap Sha saja yang faham sendiri. Okay thanks! :D Eh, tapikan hati Sha sekarang ada dekat western lah. Macam mana? Masalahnya western pula macam tak mampu nak miliki. Bukan macam. MEMANG TAK MAMPU MILIKI. So how? =____=

No comments:

Anda baik kalau click. Thanks! :)