Shassha Danial

27 January 2011

Transformers eh bukan Transform. :)

Hey semua. masa berlalu begitu pantas bukan. sampai ada yang terlupa tarikh pada hari tersebut. banyakkan kejadian macam itu. tak mustahil pun. :) and, kita pun semakin dewasa dan matang. sila jangan macam kanak kanak lagi lepas ini. hakikatnya saya macam kanakanak-kanak. xD


Okay~ kembali kepada tajuk ye kawan kawan. transform pada sha bermaksud mengubah, berubah, diubah, diolah dan seangkatan dengannya. tapi kalau yang macam fakta pula ialah ; 
Trans bermaksud melintasi dari satu sisi ke sisi lainnya (across), atau melampaui (beyond), manakala kata form bererti bentuk. Jika istilah transformasi digunakan dalam bentuk kata kerja, maka kita menyebutnya sebagai mentransformasikan yang bermakna mengubah (rupa, bentuk, sifat dan fungsi) dan juga bererti mengalihkan. 
Sebegitulah maksudnya. ayat mukadimah nampak gempak kan? nak tahu tak sha nak cerita apa sebenarnya? :D tentang anak saudara sha yang semakin membesar sekarang ini. ;) 


Dulu kala. ;)
Masa kecil muka suci saja. 
Budak baik, dengar cakap. 
Memang comel la.


Bila birthday, semua nak tiup lilin. 
Suka sangat menyibuk. :D


Paling best, seorang ada baju UpinIpin, semua pun nak juga. 
Sudahnya nenek yang kena belikan. 
Kamu tahu ada saja. =_=


Hakikatnya birthday dia seorang saja. 
Alahai~ 
Nasib kau lah kena kongsi tiup lilin dengan orang lain. :D 

SEKARANG SUDAH LAIN! SEMUA DAH BESAR PLUS MEREKA MEMANG NAKAL SANGAT. GERAM BETUL! TAPI SEMUA DAH PANDAI BAWA DIRI. SEBAB APA? 

Si Abang : 
Sudah sekolah. sudah boleh jaga adik adik. :) sudah sedikit matang dalam kalangan budak lelaki seusia beliau. 
xD

Si Gadis Manis : 
Sudah pandai bergaya. asyik nak melaram saja. bila ditanya, nak jadi KAKAK CANTIK katanya~ 
=_=

Si Gadis Gedik : 
Sudah pandai nak ber-emo emo bagai. haha. tetapi tak sesuai untuk gadis seusia beliau. 
xD

Macam-macam cerita tentang anak saudara sha ini bukan? nasib baik lagi kecil dua orang itu belum tahu apa apa sangat. kalau tak, tak tahu apa pula Transformers yang akan berlaku tau. 

Si Cilik Berdua : 
Atas : Lelaki, Ahmad Fitri. 
Bawah : Perempuan, Nur Fellisya Aleeyana.

Baiklah. sekarang tiba masa untuk perubahan paling dasyat yang pernah berlaku. sila perhatikan dengan teliti okay kawan-kawan. :)

SiGadisComelClummsy! :D
LOL! you all agak siapakah agaknya gerangan anak kecil didalam foto ini? sekian. :)

p/s; comel macam budak comel tak saya dikala kecil dulu? hahaha. :)) kthxbye~

No comments:

Anda baik kalau click. Thanks! :)