Shassha Danial

15 November 2010

Ouh Tutti Frutti.. ;)

Sha lalu jalan Kebun Teh dengan Ari.. sebab kami nak pergi tengok kereta sewa... :) lepas tu sha ternampak la satu kedai nie... colourfull sangat... sha agak teruja la... Ari cakap tu kedai yogurt beku.. ouhh... kedai baru... mesty best kan.. sha ajak dia pergi dia tanak... takpa la.. its okay.. :)

Sha dengan mak nak keluar pergi rumah makngah sebab nak hantar oleole sikit yang mak beli kat Perak tu... and sha terfikir la.. ajak makngah pergi makan kat kedai yang sha nampak tu pun dah cool kan... tapi itu kalau mak la yang drive... tapi mak suruh Achik pulak yang drive... so pergi la dengan Achik and mak.. dia tanya nak kemana... sha cakap, "kedai kat Kebun Teh tu... alaa.. yang belakang larkin bomba tu laa... kan ada kedai baru kan..." naseb baik la abang sha yang sorang nie tawu kat mana... kami pun sampai la keeee~~~~
Tutti Frutti...

wootwoot!! kedai dia cool... oleh sebab pertama kali pergi, sha tanak la nampak macam blurblur... even memang tengah blur pun... kat pintu dah cakap : "Self Service" so dah tawu la... masuk je dalam buat macam dah biasa.. HAHAHA.. gila hipokrit kan?.. :P lantak laa~~ at least even sha tak tawu pun takda la sha show off yang sha tawu semua.. ;) sha pergi ambil mangkuk then buat jelaa.. macammacam rasa sha ambil.. tapi yang fav sudah semestynya coklat, manggo and strawberry... wow! sumpah sedap gila... haha... 

wow! nampak sedap tak? :)) nyum nyum! :D

Okay system kat situ pakai timbang... oleh sebab dia tanak nampak benda tu MAHAL, dia tunjuk la RM0.53/10g... so kalau orang tak perasan memang akan nampak macam murah... dan salah satu mangsa nya sha.. HAHAHAHA.. :)) sumpah tak perasan ouh... MAHAL gila benda tu rm53.00/kg... OMG!!!!! tak tawu macam mana nak cakap.. alahai~~ oleh sebab nak rasa, so tak kesah la... hahaha... kat situ kita bebas nak makan apa, berapa banyak and nak letak topping apa.. memang ikut citarasa sendiri la.. fuhhh!! terbaek.. ;)

tengok! banyak kan topping dia?.. i likeee~~~ :))


Mulamula dia timbang sha punya taw... rm16.70... bapak mahal gila... =.= sha dah risau tak cukup cash je nie... mak pulak dah keluar sebab abang nak duduk luar nak smoking... adehhh.. takkan nak jerit pulak kan... dia timbang mak punya pulak... rm10.60... aduiii... semua lebih sepuluh ringgit nie.. apa cerita... last dia timbang abang punya rm20.15... sumpah abang punya paling mahal... macam sibai~~ ambil banyakbanyak memang saja nak dera aku la tuu... jangan la cash tak cukup... sha takut tu je... dia tekan je tengok total : RM47.45... ouhhh... Alhamdulillah... ada not50 terus bayar... and tak jadi la nak jerit panggil mak tu semua.. HAHAHA.. :)) so kami pun nikmati lah yogurt beku tu sampai ke titisan yang terakhir... ngeee~~~

Mak bising taw.. dia cakap makan macam tu je dekat rm50... membazir... baek pergi makan steamboat sana.. kenyang pun kenyang... alahai mak nie~~~ orang belanja tu makan jelah... tak belanja kang, cakap orang makan tak ingat dia.. adehhh... mak mak~~ next tyme nak pergi lagi la okay makan steamboat... kalau tak salah sha, ada satu je branch Tutti Frutti kat Johor nie.. bukan JB ye... Johor! :) kat tempat laen pun ada jugak... nak tawu lebih lanjut, sila ke laman sesawang Tutti Frutti Malaysia ataupun ke Tutti Frutti International.... selamat menziarah.. ;))

p/s; tempat tu jugak akan menjadi salah satu tempat lepak kami.. cool kan?.. yeahh.. found another place to hangout and lepakking with my dolls!! ;))

No comments:

Anda baik kalau click. Thanks! :)