Shassha Danial

12 November 2010

Johor Bahru - Sg Siput - Bagan Serai - Kuala kangsar - Sg Siput - Johor Bahru

Okay.. sekarang sha nak cerita tentang perihal sha bercuti hari tu okay... sha pergi rumah maklang 4hari 3malam.. tapi tidur rumah maklang 2malam je... lagi 1malam tidur rumah Abang Ajun sha... rumah dia dekat Bagai Serai.. dan seperti biasa.. tempat wajib pergi kalau dekat Bagan Serai tu ofkos la sawah padi ataupun nama lainnya Bendang... sumpah sangat lawa.. tenang je mata memandang... indahnya sungguh ciptaan Tuhan yang maha Esa.. :') rumah maklang sha pulak dekat Sg Siput... sampaisampai je terus pergi kedai makan paklang kat pekan... pekan kat situ apa la ada sangat... macam pekan koboi.. tapi teruja sangat sebab semua murah... :DD sumpah murah gila nak maty... =.= kalau boleh nampak semua benda nak beli.. haha... betapa kuat nya nafsu bebelanja itu.. lalalalala~~~ 

Sekarang sha cerita apa aktiviti sha kat sana pulak.... sha ajak Kak Ina sha pergi Ipoh taw... lepas tu kan dengan selamba nya dia jawab, "alaa.. akak malas la... dah selalu sangat pergi... tak payah la ea? kita pergi the store je.. kat johor ada kan Jusco.. nak pergi sana bagai watpe.." lepas tu dia senyum tersengeh... ouhhh... terima kasih kak sebab jawab macam tuu... =.= orang ajak pergi Jusco tanak.. sebab kat johor ada.. yang ajak orang pegi the store tu kenapa?.. kat johor takda ke?... haihh... kat sana tempat yang selalu pergi the store... dah jadi macam CS dah the store tu.. HAHAHAHA.. :)) palingpaling pun kiteorang pergi pasar lambak dekat pekan tu... haihh.. sumpah bosan tapi environment dia best sangat... tak macam dekat rumah selalu... kat sana banyak gunung... bangun pagipagi rasa nyaman je... wahhh... sungguh menyenangkan.. :)

Masa dekat rumah Abang Ajun sha, diorang pergi mancing taw... pergi la kat tepi longkang besar tepi jalan tu.. nak pancing ikan apa entah.. ikan puyu kott... tak pasti sangat... lepas tu, rumah dengan longkang tu takda la jauh sangat.. mulamula sha lepak kat rumah je.. lepas tu tengok mak takda... dia cakap nak amik barang kat kereta kejap je.. lepas tu tengok jam dah lama.. sha pun pergi la tengok kat luar... amboii~~~ diorang syoksyok je memancing... hahahaa... kat situ, baling je joran tak sampai 10minit dah dapat ikan... ikan kat situ memang macam piranha taw... =_= hahahhaa.... seronok sangat tengok adikadik dengan anakanak sedara sha memancing... ketua dia pulak ABAH... lagi la suka orang tua tu bila pelapis macam budakbudak tu minat memancing... banyak jugak la diorang dapat ikan... dalam 20 hingga 25 ekor jugak la... heee... :D sha tengok kan lepas tu sha cakap dekat mak apa taw... "kite nie memang orang bandar yang jakun ek?... benda macam nie boleh teruja macam nie sekali... longkang pun jadi.. sumpah tak faham..." hahaha.. mak gelak je taw... diorang memancing sampai sanggup berhujan bagai.. tyme tu hujan gerimis tapi lebat la... sanggup nie tunggu... punya lah taksub dengan mancing... hehehe... :D

Then, lepas maghrib tu kiteorang pun nak gerak la balik Sg Siput sebab esoknya dah nak balik JB... :) masa OTW tu kan, singgah Kuala Kangsar taw sebab nak makan malam... dia macam foodcourt la... ramai jugak orang... sha sampaisampai je cari toilet dulu... HAHAHAHA.. :)) masa nak masuk toilet tu kan.. budak yang jaga tu sebuk bergayut dengan fon dia... ehh budak nie.. nak kerja ke nak bebual.. nak bebual pergi la duduk bawah pokok sana.. haaa.. sembang la kaw puaspuas... annoy sangat... errrr... :| lepas tu sha balik la kat meja diorang duduk... diorang tanya sha nak makan apa sebab air dah order... sha tanya la order air apa.. maklang cakap nes ais... wuhuuu~~ pandai maklang saye... ngeee~~ makan pulak biasabiasa aje.. hahaha.. :))

Tyme tu kat Kuala Kangsar sebelah kedai makan tu ada macam exspo taw.. alaaa~~ macam jualjual barang tu... macam Pasar Karat jugak la... cuma yang nie satu tempat and bertutup... lepas tu adalah band dari sana jugak kott... so ada la lagulagu even suara diorang tak berapa nak sedap sangat.. :P:P tapi okay la... mesty la orang sana lebih kenal sebab tu invite diorang kan?.. sha nie mana la kenal diorang tu.. sumpah tak tawu... ;)) tapi satu benda yang buat sha annoy sikit la... kenapa?.. nak tawu tak.. budakbudak kat sana kan.. tak kira la lelaki ke perempuan ke kalau tengok orang semacam je... =_= wtfish laa... sha tak tawu la apa yang pelik sangat sampai kena tengok macam tu.. cara sha cakap ke?.. ye, saya cakap bahasa melayu standard... cara sha dress ke?.. ye, saya memang suka pakai macam tu.. cara sha tengok sesuatu ke?.. ye, saya memang ada pandangan yang tajam.. :D cara sha show off ke?.. ye, itu memang saya.. kenapa?.. anda cemburu ke?.. lalalalala~~~ apaapa pun, sha tetap tak faham kenapa diorang tengok sha macam tu... saya tawu saya comel.. simpan je pandangan memukau awak tu okay.. awww~~~ ;DD lepas habes jalanjalan tu, sha duduk la lepaklepak kat tepi sungai tu.. ouh indah nya.. :) sha kan pantang jumpa air.. kawankawan kena sedar tu.. haha.. lepas tu kami balek la ke Sg Siput.. ;) sampai rumah maklang dah penat then tidur.. :)

Hari terakhir di Perak.. :') gonna miss this place again after this... wootwoot!! so hari nie sha dengan mak pergi la belikan angah, kakngah dan anakanak sedara sha sesuatu.. macam nak gila cari barang... kalau boleh semua nak beli.. sebab apa?.. sebab kat sini semuanya MURAH!! HAHAHA.. :)) mak belikan baju je sebab benda tu macam akan digunakan selalu.. :) dalam pukul 6 kami gerak la balek jB.. ouh... Sg Siput.. bila agaknya akan kesini lagi.. :) insyaAllah nanty.. ada rezeki, datang la lagi kat tempat serba indah ini.. :) tamat alkisah bercuti.. ;)

No comments:

Anda baik kalau click. Thanks! :)