Shassha Danial

10 October 2010

Desperate Housewives!! ;))

Assalamualaikum~~ ;) sha nak cerita sesuatu nie... nak tawu tak apa?.. teka teka... cepat!! hahaha.. :)) takda la.. semalam kan sha tidur awal... lepas tu sha terbangun la tengah malam... macam biasa la kan?.. haha.. sha keluar la bilik bukak tv... tengok kott2 ada cerita yang best nak di tengok... 

Tukar.. tukar.. tukar channel then at last stop kat satu cerita nie.. Desperate Housewives.. :D hehehe... sha dah lama gila kott tak tengok cerita nie... sha tengok yang season 5 punya... T_T cepat je... sha tak tawu sekarang latest sekali season berapa... hehehe... dulu sha tengok cerita nie since sha sekolah lagi.. time tu baru je lagi cerita nie.. season 1.. :) tak pernah miss tengok... lepas tu disebabkan keBusYan yang terlampau, sha semakin jarang la nak tengok... :P tambahan pulak banyak je drama bersiri yang muncul macam cendawan tumbuh lepas hujan.. ngeee~~~ contohnya macam Gossip Girl la, Ugly Betty la, Beverly Hills 90210 la dan macam macam lagi yang banyak sangat nak di-list kan.. :D disebabkan banyak sangat sampai tak tawu nak tengok apa, nak fokus kat drama yang mana, nak ingat plot cerita yang mana, akhirnya sha buat keputusan tanak tengok terus... lagi senang.. HAHAHA.. :))

Malam tu sebab yang mendorong sha nak tengok cerita tu is episode back to back!! dari pukul 1am sampai la pukul 4am sha tengok cerita tu je... sebab tu la.. dah tengok sikit kan... alang alang tengok jelah terus.. hehehe... ;)

Pada sha cerita tu banyak sangat pengajaran... memang la ada buruk nya.. tapi yang buruk kita elakkan dan yang baek kita contohi.. boleh kan?.. ;) ada je konflik, isu dan masalah yang diketengahkan dalam setiap episode... otak kita akan keep predict apa yang akan berlaku seterusnya... macam tu la lebih kurang... :) and sha rasa, cerita tu mengajar seseorang perempuan dalam mengenali apa itu dunia rumahtangga.. sedikit sebanyak sha pun belajar jugak la.. HAHAHA.. :)) takda double meaning okay!! :DD

p/s; tengok cerita nie buat sha teringat dekat cerita Sex and the City 2.. :) lebih kurang jugak cerita dia.. konflik wanita jugak... tapi yang best nya sebab teringat dekat Abu Dhabi.. haha.. sangat lawa bandar itu.. ;)) and and, i miss my budak comel.. like always... :'((

No comments:

Anda baik kalau click. Thanks! :)