Shassha Danial

27 October 2010

Abah Saye, Mohd Danial.. :)

Assalamualaikum.. :) apa khabar kawankawan semua?.. harapharap semua sehat hendaknya yee.. wahh.. macam tulis surat cinta pulak kan... haha.. sha tengah tak berapa nak betul nie.. haha.. mengantuk berserta selsema.. terima kasih yaAllah berikan ku saket.. gugur sedikit dosa ku terhadapMu.. :')

Entry kali nie tentang al-kesah abah.. :) abah saye la.. takan abah awak pulak.. awak ada abah sendiri kan?.. update la tentang abah awak.. heeee.. :D tak tak.. abah nie ada hobi taw... ofkos la semua orang ada hobi kan.. tapi hobi abah nie sha tak berapa nak sokong la... hobi dia apa?... nak tawu ke?.. jeng jeng jeng.... pejam mata dulu.. kira sampai lima baru bukak okay.. cepatcepat!! :)

DUDUK MENGETEH KAT KEDAI MINUM! =_=

Sumpah tu memang dia suka buat.. harihari kott dia melepak kat kedai pakcik Aki sha tuu... minum kopi O sambil borakborak dengan kawankawan dia yang semestynya kaki lepak jugak! hahaha.. :)) abah nie jenis senang je kalau kawan ajak keluar... amboi bukan maen laju lagi dia bersiap.. cuba kita ajak keluar... dah malam la, penat la, nanty la.. haihh.. seribu satu alasan la dibaginya.. sudahnya tak keluar pun.. hampeh sungguh... XD tu la abah saye... 

Abah nie kaki pancing jugak.. cuba la siapasiapa ajak dia pancing.. sumpah lagi laju dia cakap "okay"... cakap je kat teluk mana, sungai mana, laut mana, pulau mana.. semua memang dia on jelah senang cerita.. sha penah jugak ikut dia pergi memancing sekali.. tyme tu sekolah lagi.. sumpah bosan kott... kaki pancing nie memang memerlukan kesabaran yang tinggi.. sebab lama kott nak tunggu ikan tu makan umpan.. akhirnya kita yang mengantuk... =_= tapi tu bukan dasar utama entry nie dibuat... sebenarnya kan...

Sha kadangkadang pelik tengok abah.. pergi manamana ada je orang kenal dia.. mungkin kenal dari tempat lepak yang sama atau dari tempat memancing yang sama mahupun kat manamana saje mereka berkenalan... lepas tu kan, kawankawan abah nie pulak kerja semua bestbest.. sumpah jeles ouh dengan abah sebab abah ada kawan macam tu.. kawankawan pulak memang terdiri dari golongan Elit la senang cerita.. haihh... ada doctor la, pensyarah la, peguam la, cikgu la, kalau cikgu kecik takpe.. nie cikgu besar aka pengetua semua dia ada kawan... even kalau kerani sekalipun kawan dia, mesty Ketua kerani... tanak kerani biasabiasa nie... walhal abah dulu bukan la orang yang Elit sangat.. ngehngehngeh... menjawat jawatan sebagai pegawai MBJB je... dah pencen dah pun abah saye... tapi tu la... 

Best nya kalau kawankawan sha pun macam tu... takpetakpe.. maybe sebab diorang still belajar lagi.. tunggu la grad nanty.. mesty ada je yang jawat jawatan macam yang sha sebutkan tadi.. kan kan kan?.. :DD macam siang tadi masa sha on the way nak pergi kolej lalu la depan satu hospital pakar nie kan... lepas tu tibatiba abah bunyikan hon.. lepas tu dia terus cakap, "doktor Selamat tu tadi.." sha angguk jelaa.. haha.. doctor pun boleh jumpa tepi jalan.. apa cerita nie?.. :)) doctor Selamat tu sha kenal.. sebab selalu pergi klinik dia.. haha... 

Kesimpulannya, sha cakap kat sini yang sha jeles dengan abah sebab kawan abah semua bestbest.. tapi kawankawan sha lagi terbaek la abah... hahaha.. :)) andand, abah kenal semua kawan yang sha pernah keluar bersama.. wootwoot.. :D and almost semua kawan abah jugak sha kenal sebab dulu abah rajen bawak mak dengan sha pergi rumah kawankawan dia sebelum dia start dengan hobi "melepak" tuu.. hahaha... 
gambar nie diambil masa abah dengan mak nak berangkat ke makkah buat haji.. gamba latest takda pulak.. haha.. kejam ke saye takda gamba latest abah sendiri?.. :P

p/s; kawan pada sha adalah "living thing" yang paling berharga dalam hidup sha... kalau korang carik pasal dengan kawan sha, maknanya korang carik pasal dengan sha jugak! :D tu la kawan dalam hidup saye.. saye sayang kawankawan saye lebih dari nyawa saye sendiri.. sebab kawan selalu ada ketika saye memerlukan pertolongan dan memerlukan seseorang disisi... kawan selalu hadir untuk membahagiakan kita... dan sebuah persahabatan tu begitu tinggi nilainya serta erti kawan jugak begitu besar dalam hidup saye... :) and, kawan jugak sama penting macam darih daging sha sendiri.. :)

4 comments:

MuNsYi SaMa said...

ltak la gamba abah sha, leh kenal2 buat geng.hehe

untung kwn2 sha. dihargai mcm tu skali :)

.sDanial. said...

munsyi; hehe.. dah letak dah.. woot woot... so bole buat geng ke abah nie? ;))

ofkos la.. sebab kawan penting dalam hidup kita.. takda insan name kawan, kita nak share cerita dengan sape?.. dgn mak?.. takan mak nak dengar kite cerita tentang boyfren kt dia pulak.. hehe.. :P

APi said...

bole ajak abah ngeteh sekali..
heh~

.sDanial. said...

api; ajak la.. sure dia tak tolak punya la kalau "kawan" yang ajak.. lalala~~

Anda baik kalau click. Thanks! :)