Shassha Danial

01 September 2010

Merdeka.. ;)

Assalamualaikum... :) Rasenya maseh belum terlewat untuk sha ucapkan selamat hari kemerdekaan untuk malaysia... :) maaf la agak lambat update... Sha agak busy la sejak2 nie... Hehehehe... ;)

malam 31 ogos 2010 hari tu sha keluar... Saje nak tengok gelagat manusia zaman sekarang nie sambut merdeka... :) sha pulak dengan ari... Biasa la kami... Duduk melepak jela... Lepas tu ada kawan ajak jumpa pulak, syafiq... Syafiq nie ex boyfriend kawan baek sha... Ex pejal... So kiteorang pun jumpa la... Sebab agak pelik kenapa diorang break... Diorang nie boleh dikatakan pasangan bahagia jugak la... Tapi tula.. Jumpa dia... Yelaa... Kesian kat dia... Dah macam orang gile dah sha tengok...hahaha... :D sori derr... Aku guraw je... :p

Lepas tu, ramai jugak la yang sha tengok bawak motor sambil pegang bendera... Hmmm... Korang bawak bendara macam tu, rukun negara korang hafal tak? :) kadang2 pelik dengan mereka ni... Show off bagai nak rak... Konon2 diorang la yang nak memperjuangkan... Siap bawak bendara segala... Tapi kalau korang setakat bawak je tapi erti kemerdekaan pun tak tawu, rukun negara yang lima tu pun tak hafal, tak payah la nak bangga sangat... Okay? ;)

Sha bukan nak jatuhkan or mengutuk mereka2 nie... Tapi entah la... Dari pandangan mata sha la... Lepas tu, sebuk show off bunyi motor sapa paling kuat... Adehhhh... Bai, lu tak merdeka lansung la bai.... Macam budak2... Sha tengok semua takda la budak lagi... Dah besar2 semuanya... Kalau kawen dah boleh buat perempuan mengandung dah... Hahaha... :)) Tapi tu la... Macam mane agaknye mentaliti diorang nie sebenarnye ea? :) sha pun tak tawu la... :)

Akhir kata, sha pun bukan la bagus sangat.. Sha pun takda la banggakan malaysia nie pun... Cuma sha berusaha untuk jadi yang terbaek... Itu sahaja... :D

p/s; untuk first time sha duduk dekat gile dengan budak2 motor malam tu... Hehehehe... :p

3 comments:

botak said...

tikus sebelah ni kalau bagi makan banyak-banyak apa dia punya effect?

StingRay said...

Ada bihun lebih sahur ni.Macam mana nak bagi kat Tim?

.sDanial. said...

botak; dia jadi gemuk dan sehat.. :D

stingray; erk.. pos bole?... takpun suapkan jela die k.. :D

Anda baik kalau click. Thanks! :)