Shassha Danial

07 September 2010

06/09/2010

Assalamualaikum... :) sebenarnye sha ade tiga cerita nak kongsi... satu cerita gembira dan dua cerita sedey nak kongsi dengan kawan2 semua... tak tawu la.. benda nie boleh la nak dikatakan agak peribadi.. tapi sha takut nak pendam... sha kena cerita.. so tempat sha nak bercerita selalunya memang la dekat blog kan?.. mr blog, thanks coz selalu ade untuk sha.. :)

okay.. sha mula dengan yang gembira ea?... cerita yang pertama nie tentang sha pergi berbuka dengan kawan2 semalam... memang sangat enjoy... mula2 plan nak pegi dalam 10 orang.. tapi last2 minit ade je yang tak jadi... alasan semua macam haram... nak pegi beli barang la, boyfriend tak kasi la, aku segan la... eehhhh... mak andak korang la.. aku pok sorang2 baru tawu... haha... last2 kiteorang pegi 5 orang je... tapi even pegi 5 orang je, tapi sumpah memang enjoy sangat2... suke~~ kawan2 memang terbaek la... thanks doe for the sweet memoryyy.. heeee.. :D

okay2.. now second cerita pulak... semalam kan... sha gaduh dengan "budak comel"... nak tawu sape budak comel?.. ade la... HAHA.. :)) rahsia2... ngeee~~ sha panggil dia budak comel sebab dia sangat comel laaaa... hey budak comel, kalau awak bace blog sha, awak memang comel... sorry... sha janji tak buat macam tu lagi.. and and, jangan nak merajuk je keje awak yee.. naseb baek awak comel... kalau tak, sha tanak pujuk awak.. ngeee~~~ HAHA.. :)) and now semalam sha tawu yang awak nie haty tisu, sensitive, kuat merajuk, baek, caring, COMEL, and yang paling penting awak sayangkan sha... heeee.. terima kasih budak comel... rindu kat awak hilang bile awak cakap awak sayang kat sha.. :)

and now last story... semalam  petang achik ajak keluar taw... sha okay jelaa.. nak naek kereta angah sha... pastu sha call angah tanye kunci semua.. kiteorang gerak dalam pukul 4pm... then nak balek dalam kul 5.30pm camtu la... pastu angah boleh pulak  balek keje dulu dari kiteorang sampai rumah... *die pegi keje naek moto*... dah la dia sampai rumah terus call sha tanye kat mane semua la... pastu kan, dia marah la achik kenapa pakai kereta dia... achik cakap la bukan pegi mana pun, pegi bazar beli makan je... pastu sampai satu tahap tu angah nie boleh nak bertumbuk pulak ngan achik.. sha dah terkejut gila kott tyme tu... dala si achik pegi masuk bilek dia amek kayu hoki... =.= naseb sha ade kat situ.. sha tahan achik sampai nanges2 kott... sha suruh dia lepaskan kayu tu... tak sangka benda akan jadi teruk macam nie... naseb baek dia lepaskan kayu tu.. sha terus letak dalam bilik sha... angah nie pun satu... orang pakai kereta dia pegi bazar dengan kedai baju je kott.. bukan bawak pegi merempit pun... lepas semua macam dah reda tu kan, sha nanges nonstop dari pukul 6.30pm sampai la pukul 7.15pm... sumpah sha sedey gile abang2 sha macam tuu... sha tak leh nak buat pape dah... just boleh menanges je... masing2 baran... darah muda... dua2 nak menang.. yang abang tanak kalah... yang adik pulak melawan... haihhh.... 

lepas dah siap hidang makan nak untuk berbuka tu, sha call la someone... sebab sha nak luahkan ape yang sha rase... sha sedey sangat... sha tak tawu la.. maybe sebab sha takut sangat.... sha menggigil kott.. :( awak... thanks taw sebab sudi angkat call and sudi cakap dengan sha... sha rase better sikit... sorry susahkan awak sebab tyme tu dah nak berbuka kan... maaf... ;( awak tawu je kan sha tak okay... and sorry la cakap dengan awak sambil menanges2... malu kott.. rasenya tu kali kedua kan awak dengar sha nanges... haishhh.. susah la jadi orang cengeng nie.. grr~~ papepun, thanks again taw... sha hargai sangat... <3 <3

sha sedey sebab abang2 sha gaduh.. sha tak sangka benda akan jadi teruk yang macam nie skali.. sha sayang dua2 abang sha.. sha tanak diorang bertelagah... kenapalah sebab harga je jadi macam nie?.. tu baru kereta.. nanty kalau mak dengan abah takda macam mane pulak yee... jangan sampai bergaduh berebut harta sudah la.. :'((

p/s; sha hope di penghujung2 ramadhan nie dapat memberi keberkatan untuk sha sekeluarga.. sha takut sangat kalau ade benda buruk berlaku dekat keluarga sha... sha sayang keluarga sha... diorang la nyawa sha.. tolong la abang2 saye, saye sayang awak semua... jangan la gaduh sebab benda yang remeh... please grow up my big brother... i do love you okay... :')

No comments:

Anda baik kalau click. Thanks! :)