Shassha Danial

03 August 2010

pantai ouh pantai~~ :D

then, Sabtu(31/07/10) tu kan, pagi2 lagi ari dah kejut sha.. pukul 8 kott... sha dengan mamai nie bangun.. pastu die cakap, "cepat la.. orang nak pegi belajar moto nie"... grrr budak nie.. saba jelaa.. sabtu tu die ade latihan untuk lesen moto die... sha kan kakak yang baek so kena la teman die.. bayangkan la die nak suruh sha tunggu die 3 jam tanpa buat ape2.. tengok je die belajar... mengarut kan adik sha yang sorang nie?.. geram je... pastu pegi la jugak... temankan... 

sampai2 sane, die tengok ramai gile budak laki.. die dah tak suke... pastu die cakap, "alaaa.. tanak la belajar hari nie... nanty jelaa ea"... geram kan?.. pastu sha terus la cakap, "haa.. okay.. kalau tanak belajar hari nie, call ayah cakap tanak belajar hari nie then jum kite gerak sekarang"... sebenarnye kami nak pergi bercutiiiiiiii... heeeee... :)) lepas die call Ayah, kiteorang pegi sarapan dulu pastu pegi amek kakak sedare sha... rase  nya penah cerita kan?.. Abby tuu.. haaa.. die laa.. :) 

amek la si abby nie.. pastu gerak la kami... mula2 nak gerak tu je dah sesat.. macam haram... =,= ade highway senai-desaru-senai taw... rupanya highway tu tak siap lagi and baru siap sampai masai / pasir gudang je... =,= so kami nie kena la keluar pasir gudang balek then naek balek kat tebrau tu.. bapak tension gile.. time tu dala tengahary.. jalan pulak jammed.. =,= so masing2 dah wat muke jee... pastu jalan nak ke kota tinggi tu pulak tengah upgrade... punye banyak kereta... pening je kepala... 

then kami pun tibe la kat sane... heeee.. :)) dah teruja dah nie... :D pastu sampai2 je pusing kat desaru... tengok la dulu okay ke tak.. then tak besh.. sebab kat situ banyak sangat resort.. then ari cakap pegi tanjung balau... so pegi la... waaaa... sangat cantek... suke2~~~ sampai pantai tu pukul 2pm kott... lame kan?.. =.= then kiteorang pun bawak la keluar barang2 suma.. cari la tempat nak lepak.. dah dapat.. bawah pokok antara dua pokok kelapa.. memang besh la... pastu kan... baru je nak duduk, kejap lagi ade la bitchy2 mat rempit nie datang dengan moto yang memekak parking sebelah kanan tempat kiteorang.. mula2 kanan je.. pastu kiri pulak... kiteorang nie dah macam kene kepung dah.. macam harammm.. =,= sumpah tak suke ouh... macam takda tempat laen je korang nak parking kan?.... wtf betul... =.= pastu kiteorang la yang kene pindah... kat atas pasir pantai.. suke gile...

abby nie dah tak saba2 nak mandi.. haha.. sha cakap kejap la... pastu die paksa jugak... ari dah tanak mandi sebab die dah letih gyle drive... hehehe.. :D sha ngan abby pun pegi la... heeee.. lame nye tak mandi laut.. bertahun dah kott... hahaha... takut nak mandi dalam2... pastu baru kena ombak sikit dah terbalek2... hahaha... kelakar gile kott.. pastu bebual la ngan abby tentang family kiteorang.. dulu rajen sangat mandi manda... now dah takda dah... sedey je... cite la pasal arwah atok suma... sedey kott tyme tu.. :'( and and air laut tu sumpah masin gile.. selalu nye masin je kan?.. nie memang EXTREME MASIN la.. sangat2... pastu jernih gilee.. nampak dalam.. HAHAH.. :)) suke kott... matahari tayah cakap la... panas terik yang amat... =.=  lame jugak la kiteorang berendam.. dalam sejam lebih.. haha. pastu dah gatal2 muke, baru la naek.. :))

before kiteorang gerak pagi tu, kiteorang ade la tapau KFC taw... cehh.. konon2 nak makan la nanty kat sane... nak tawu ape jadi... kfc tu tak sentuh pun lansung.. sebab kat sane sumpah banyak gile nak maty LALAT.... =,= yang kiteorang nie dah macam pegi berkelah bawak lalat pulak dah... memang tak boleh nak buat ape2 pun.. lalat je yang penuh... haihhh.. :-< dah la kiteorang berdebat pulak pasal lalat... kenapa lalat ade la.. ape function lalat la... macam la tade benda laen nak diceritakan... hahaha.. sha pun jawab la dengan relax nye, "lalat nie ade kat muka bumi nie sebab nak sebarkan penyaket"... semua terus ketawa pastu bahan sha giler2 punye.. hampehh toll... hahaha.. :)) dah dekat pukul 5 lebih jugak la tyme tu kiteorang pun decide nak balek... heee...

masing2 semua dah keletihan + kelaparan + kepenatan dan macam2 lagi.. sha pun naek dah tertido2 dah.. tapi takda la lena mana.. sebab nak temankan ari drive kan?.. sampai kat Ulu Tiram dekat pukul 7.. pastu terus singgah makan kat tempat kawan Ayah... then tengah2 makan tu, diorang mula la ajak pegi tengok muvie la itu la ini la... diorang suruh pilih antara karaoke ngan muvie nak yang mana.. sha cakap la semalam dah karaoke.. hari ini pegi muvie pulak la... so decide pas makan nak pegi tengok muvie.. tapi balek umah dulu sebab Ayah dah call banyak kali... wisau la tuu.. hahaa... balek umah kejap... pastu dalam pukul 8 pegi la kami tengok muvie... :)


p/s; pasni bole la pegi bekelah lagi.. suke2~~ muke sunburn kott.. =,=

No comments:

Anda baik kalau click. Thanks! :)