Shassha Danial

20 July 2010

wish list.. :)

entry kali nie bukan la sha nak tunjuk yang sha demand or what k... name pun wish kan?.. setiap orang mesty ade wish masing2 kan?.. betul tak?... so nie wish list sha.. saje nak kongsi ngan suma orang... haha... :)) and nie blog sha kan?.. so sha leh cite pape pun kat sini kan?.. :P

1) okay.. benda pertama yang sha nie agak penting la... tu yang suma org cakap... sha pun rase benda nie penting... sebab senang lau ade ape2 emergency kan?... nak tawu ke ape benda nye nie?... jeng jeng jeng... tujuan sebenar bukan la nak tunjuk tempat nie.. tapi cite die nak lesen je... haha... sha google tade pulak gamba lesen... so nie pun boleh la... :D sha nak lesen B2 dan jugak lesen D... korang tawu ke lesen ape?.. tk tawu pandai2 cari k?.. :)) usaha tangga kejayaan.. :DD nak tawu sebab ape sha tade lesen sampai skang?.. mak cakap macam nie haaa.. "kaw tuu tade lesen pun ukur jalan sampai mane2.. nie kang ade lesen terus tade kat umah pulak nanty..." camtu la.. geram kan?.. yee.. sha tawu... :'(
LESEN B2 dan D

2) okay.. yang kedua nie pulak sha rase benda saje nak wat plesing lebih... hahaha.. tade la.. sha nak try jinak2kan diri dalam bidang photography... ngeee~~~ macam besh je kan?... so benda nie pun sha ade cakap kat mak jugak nak... hehe... actually tak tawu sangat la pasal benda nie... just tawu name je... function2 die haram... nanty jela blaja suma tu... bole kan?.. :))  nie sekadar gamba okay.. sha pun tak tawu sgt makne d300 ke d90 ke d30 ke ape ke... ntah~~~ ermm.. ade sape2 murah haty tak nak ajar sha gune menatang nie bile sha dah ade nanty?.. :P
CAMERA DSLR

3) okay.. yang ketiga nie pulak, sha memang akan pakai la... insyaAllah satu hari nanti... tunggu sha dah stable sikit k?.. takan suma nak mintak mak kan?..  ngeeee~~ so kena la usaha sendiri... :) untuk kali pertama sha suke kat benda yang warna "pink"... sumpah lawa gile... kakngah pun cakap lawa... tapi kan... HARGA die lagi la lawa kott.... dah same macam harga kereta sebijik... =,= yelaaa... diamond edition kan?.. mcm haram.. hahaha... maybe nanty kalau nak pakai pun, pakai yang biase je kottt... ntah2.. silap2 nanty pakai Blueberry je kang dari CSL... no komen... ngeee~~~ :P
BLACKBERRY

4) yang keempat pulak sha nak benda nie sebab sha rase die sangat comel... hahahaha... ntah la..dah sha minat kan?.. lagi pun nie wish list sha kan?.. so tape kan?.. ngeee~~ benda nie sha akan mintak kat mak bile 'benda' yang ade sekarang nie jahanam... hahah... tu pun lau sha mintak kat mak la kan?.. lau tak memang sha akan capai sendiri la... :) if God willing... kan kan?.. kite merancang... mane tawu ade orang murah haty nak bagi ke kan... dah tayah nak capai2 agi... betul tak?.. weee~~~ :D
VAIO LAPPY

5) benda kelima nie pulak benda yang sha rase paling last sekali sha akan capai... tu pun maybe bile sha dah kawen... dah kukuh dari segala2nya... ade kerja yang bagus, family yang supporting, dan lain2... :D sha nak, and sha akan cube dapatkan... biar la orang nak cakap ape pun... dah tu impian sha kan?.. sha rase ramai yang tawu sha suke kat benda nie... and ade la jugak cakap nak belikan... sha hargai sangat... but tape la... sha akan capai sendiri okay?... dengan usaha sha sendiri... baru la tyme tu sha tawu betapa susahnye cari duet sebab nak capai something yang kite nak tu... kan?... :) weeee~~~ terbaek kan?.. :')
NISSAN FAIRLADY

6) yang keenam pulak sha rase wish yang terakhir la untuk masa nie... haha.. tak tawu la akan datang ape pulak kan?.. mane tawu berubah ke bertambah ke kan?.. ngeee~~ yang keenam nie, sha tak kesah bile sha dapat capai, 10 tahun lagi ke 20 tahun lagi ke 30 tahun lagi ke... sha tak kesah... asalkan sha memang dapat capai walau sekali pun... seyesly... sha nak jugak... sha nak jumpe someone... sha ajak jugak nanty husband sha pegi jumpe die... taksub kan?... :) sha suke kott kat die.. sumpah suke gile... kire sha macam fall in love at first sight la.... heeee.... :"> nak tawu tak sape die?...
BABY KLOSHA :)


okay... nie saje wish list sha untuk masa nie... hahaha... ade sape2 ke nak tolong tunaikan salah satu dari nye?... sila bagitawu ye... ngeeee~~~ :)) terima kasih... :D

p/s; 1 impian yang suma orang nak termasuk la sha ialah kawen dan mempunyai keluarga serta kebahagiaan yang selama2nye... tu tade dlm wish list... sebab tak tawu nak letak gamba ape... ngeee~~ :D

No comments:

Anda baik kalau click. Thanks! :)