Shassha Danial

19 July 2010

misi mencari amar.. =,=

hahahaha.. comel tak tajuk entry kali nie?.. ngeee~~ dah mcm jejak kasih pulak kan?.. :)) kesah nie sebenarnye dah 3 hari lepas kott (jumaat/16.07.10).. tapi baru nak cite hari nie.. sebab mood nak menaep tade... ceh ceh.. padahal tak online.. hehehe... :))

amar nie couple ari.. ari nie dah kenal kan sape?.. lau nak kenal ari sile baca kat sini.. :) okay.. amar nie study kat Segamat taw... ataw lebih tepat lagi Uitm Segamat... hahaha... tade.. cite die macam nie taw.. amar nie marah kat ari... tapi tak tawu sebab ape... kire senyap macam tu je... ngan sha sha skali die tak layan... pelik kan?.. padahal kiteorang tak wat pape pun... grrr~~~ so ari nie pun nak la cari amar nie... sampai sanggup nak pegi segamat segala... sha memang tak penah pegi la... seyesly... ari penah pegi but 5 tahun lepas... ngeee~~

kiteorang gerak la lepas ayah balek semayang jumaat... pukul 3pm keluar dari tol skudai... ayiz cakap masuk ikut yongpeng utara... so sampai je kat tol yongpeng utara tepat kul 3.45pm.. hahaha.. ari suke gile... yelaa.. 45min je kan?.. pastu ingat dekat la.. rupenye... mak oiii.. jauh lagi segamat nie... 73km lagi... adehhhh... so kiteorang pun meneruskan la perjalanan kami nie.... hahahah~~

pastu kan sha jumpe la satu name yg sha bace then gelak... "KLINIK DESA TEMU JODOH"... sumpah nie la first tyme sha dengar and jumpe... selama 19 tahun hidup... tak penah tawu pun.. kesian kan?... ari tanye la, "kaw tak penah dgr ke?"... sha geleng jelaa.. pastu die gelakkan... sedey2... tapi sumpah comel gile kott name tempat tuu... ;D sha cakap la kat ari, "aku nak pegi la klinik tu.. mane tawu temu jodoh..." die gelak je... :)) then dah sampai simpang nak g Uitm tu, kiteorang bley sesat pulak... dah la pegi balai polis semata2 nak tanye jalan.. malu kott.. tapi tape la.. malu tanye sesat jalan kan?.. :) so wat muke tak malu and tanye...

penantian berakhir... akhirnye kami pun sampai la betul2 kat depan pintu masuk Uitm nie... besar la gak... okay la... pastu satu hal pulak.. nak cari amar nie... ari nie pun ngeng.. ingat senang agaknye nak cari amar nie... adehhh... at last kiteorang jumpe jugak amar nie.. tapi die tanak jumpe kiteorang.. sedey gile kott time tu.. haihhh... :'( puas pujuk but die still tanak jumpe kiteorang... tak tawu la ape masalah die... 

then balek la kami dengan penuh kehampaan... kecewa + marah + terkilan + sedey suma ade... keluar highway, kiteorang benti kat rnr machap jap... nak try call amar... then amar pun ckp la kt sha knape suma... blablablabla... pastu sha pun cakap la kat ari.. die macam sedey but die wat2 happy... kesian kott kat die... pastu ari nak makan pau.. kitorang pun beli la pau.. then terus balek sampai jB.. sumpah tenang je perjalanan balek kiteorang.. ari bwk 70/60km/h je... terbaek kan?.. :) sampai umah dalam kul 11 lebih... pastu balek penat tdo.. tu yg tk sempat nak update.. :) okay tu je kesah nye... :) 


p/s; kiteorang penah cipta rekod KL-JB 45min je.. korang penah?.. ;)))

No comments:

Anda baik kalau click. Thanks! :)