Shassha Danial

15 July 2010

alkisah ari~~

okay okay... entry kali nie cite tentang ari pulak.. nak tawu ke ari nie sape?.. ari nie kawan baek sha.. kawan dunia akhirat la.. sha sayang gile ngan die nie... sangat sayang.. lagi die muda bape hari than sha.. so sha anggap die nie adik sha sendiri la... heee.. :) family kitorang pun kenal la jugak antara satu same laen.. tade la rapat... cume sha jela ngan rapat ngan family die tuu... ape yg die panggil kt family die, sha pun paggil.. Umi, Ayah, Tokwan, Opah, Tok, Anyah, Along, Maksu dan sebagainyeee... haha.. rapat kan?.. camtu la hubungan sha ngan family die... 

okay back to the story... ade satu malam tu, ari call sha taw.. die call menanges2.. sha dah panic gile.. sumpah die nie EGO nak mati... memang takan nanges lau setakat ade benda yang remeh jadi... so die call, teresak2 tanye, "sha lau aku nak jumpe kaw skang bley tak?..." sha cakap la, "kenapa nie?.. kaw okay tak?.." then die cakap lagi, "bley tak?.." sha just cakap "okay!.." then sha pun tunggu la die datang umah... time tu dah kul 9.45pm jugak la... then die sampai.. sha masuk keta then terus tanye, "what happen?.. knape nie?.." die jawab, "kite pegi lepak danga je ea?.." sha angguk jelaa... dalam kete time tu sumpah senyap gile.. sampai takut pun ade.. sebab die tak penah macam tuu.. =,=

sampai je danga, die terus cite pasal couple die.. sha pun tanye la knape nanges.. die cakap tade pape.. die okay je... grrr~~ *kaw call aku nanges2.. kaw cakap tade pape.. aku bunuh kaw kang...* hahaha... pastu kiteorang bebual2 la.. then die tanye, "abah penah lempang kaw tak?.." sha dah terdiam.. sha tanye la knape.. die cakap, "tade la.. sesetengah org sensitif lau tanye soalan tuu.." die kalis macam tu taw... errr~~ sha tanye la ayah lempang die ke.. die cakap tak... haihh... 

pastu baru die cite, ayah tak puashati ngan die... sebab imej die.. penampilan diri die... ayah cakap ayah malu lau org tengok anak die macam tuu... masalah nye bukan la die pakai bukan2 pun.. die just selesa ngan cara die... ayah jangan la bantah2.. sebab die tak suke... ari nie bukan la yang gile fashion.. paling teruk pun, die potong rambut senget then kaler macam org gile.. thats all.. stakat shirt ngan jeans tu biasa kan... 

sha pun tak paham la ape yang ade kat dalam pemikiran orang tua zaman sekarang nie... haihh... :-< kesian my little sis nie.. naseb kaw la babe... aku just bole nasihatkan je... takan aku nak campur lebih2 pulak kan?.. tapi aku nak kaw tawu aku sentiase ade untuk kaw k?.. i love you ever and ever... :)

pastu tengah best2 bebual, ade la sorang minah nie... pakai baju memang line2 bitch la kan?.. ari pun cakap la, "haaa.. kalau aku pakai mcm pompuan tu(sambil tunjuk kt gurl tu) bole la die nak mara aku.. nie aku pakai tshirt pun salah... tgk siap sweater lagi...geram betul la aku..." hahaha.. sha gelak je dengar die membebel macam tuu.. haha.. adik adik.. ade2 jee budak nie... 

kitorang lepak la sampai kul 12.. pastu gerak balek umah... sampai umah mak ckap, "merayap je..." grrr~~ yang die berjalan boleh plak... hahaha... :)) pastu masuk bilek, sambung online.. weee~~ :)

okay.. this is my younger sister... ari lavigne.. ngeee~~ love her damn much! be strong okay?.. mwahhh.. :)

p/s; ari cakap ayah mara die sbb maksu ckp bukan2 kt wan then wan call ayah tanye... eleeeh maksu tu.. dulu da la ade skandel time nga tunang ngan oily man... lagi nak ckp2 org  lak.. tu la kalau org kampung tk sedar diri nk jadi org banda.. haihhh tak paham betul la sha... =,=

2 comments:

Zaini Punye Citer said...

nk jadi kawan juga..ahaks..

sD..(; said...

ngan sape?.. ngan sha ke ngan ari?.. :P

Anda baik kalau click. Thanks! :)