Shassha Danial

08 June 2010

wedding~~~

okay la.. entry kali nie sebenarnye cite 2 hari lepas.. iaitu hari ahad, 06.06.10.. wah wah.. tarikh lawa~~ haha.. tak... cite die macam nie taw... abg sedara sha, abg abas name die... okay hari tu die punye hari sanding ngan wife die.. diorang dah nikah dulu mase bulan 4 hari tu~~ lau tak salah la... sebab wife die dapat keje kerajaan kat kampung halaman die... kat mane?.. biar la rahsia... kang perkauman lak kang... then kena daftar diri... so diorang decide nak nikah dulu.. okay... 

pastu ahad kemarin pegi la kami sedara mara kerumah pengantin perempuan... name wife abg abas nie, sha panggil kak nurin.. puteh je... comel.. haha.... okay la majlis tu.. theme die black gold... jap2... sha before tu dah pegi wedding laen dah.. umah kawan abah.. anak die kawen... kak noi.. :) lawa gyle kott kak noi tyme tu... memang terbaek la... rumah die tayah cakap la.. memang hias baek gyle... haaaa.... so sha memnag dah agak kenyang gak la... :)

then, sampai umah kak nurin nie, sumpah memang tengah panas terik.. walah... memang boleh caer la makeup sape2 pun yang pakai... naseb baek sha tak pakai makeup.. haha.. :)) pastu berarak la kejap... okay, satu fakta, sha ngan kakngah je yang tak pakai tudung tyme tu.. rase2 boleh jadi isu tak?... ngeee~~ ade jugak yang tak pakai tapi semua budak kecik je kott.. =.= yelaaa... pegi tempat orang kan?.. mane la tawu mulut diorang macam mane... *kakngah tak kuar keta coz nak tdurkan fitri dlm keta*

then sampai pelamin... kak nurin makeup okay la.. tade la over mane... biase je... beseri jugak la... :) sha nie dah macam pemerhati taw... suma sha tengok... dari khemah, pelamin, kerusi meja, and layanan... haaaa... khemah die okay... tapi macam kecik la.. sebab ramai kott yang datang... then kerusi meja macam biase je kott sebab tak duduk pun kat situ... pastu layanan... memang zero la... zzz... nak tawu kenapa?... haaa....

tapi yang macam tak puas haty nye, mase kiteorang sampai sebab nye, tade sorang pun dari pihak pompuan nie suruh duduk ke ape ke, suma diri dah macam ape... da la terik kott tyme tu... takan la kite nie nak duduk sendiri... kami tetamu kott... tuan rumah tak tawu ea adab layan tetamu macam mane?.. ke nak saye bukak kitab dulu?.. haaa... sumpah memang tade manner la... -___- sorry la lau agak kuang ajar... so bediri la kami tepi pelamin... macam ape dah... 

pastu sha tengok lak pengantin nie... kat sini macam ade 1 sabotaj jugak la... sebab ape taw... pengantin pompuan tu memang tade lansung pandang kat cameraman dari pihak laki nie... suma kat cameraman die je.. ape cer nie?.. haaaa... sha tengok kan je.... memang tade la... tak tawu la kenapa die macam tu.. nak kate tak nampak, ramai kott cameraman dari pihak laki.. 3 ke 4 orang.. takan la buta... betul2 depan pelamin kott... haih entah la~~~

sha tunggu situ sampai la orang stop maen kompang.. then diorang still nak tunggu jugak bediri kat tepi pelamin tu.. sha pun tengok la sekeliling jap... then sha dah bosan gyle, sha jalan dengan penuh showoff, pegi kat kereta... ingat aku taleh nak showoff even bukan kat tempat aku?... hahah... woiii... ingat mendung ke ape haaa?... kalau mendung korunk bole la biarkan je tamu korunk macam tu... errrr... nak kate baru 1st wedding, kak nurin nie anak ke3 kott.. atas die suma dah kawen.. tapi perangai macam orang tak penah wat majlis kawen... ntah pape... 

tu jela kott yang sha rase tak puas haty mase wedding die tu... biar la.. mungkin die tak sedar ade orang yang memerhatikan.. pada diorang suma lancar je kott ... entah~~ pada sha memang tak besh la layanan diorang tu... at last sha masuk keta nak tawu ape sha wat?.. sha tido... memang terbaek la... hahaha... :))

p/s; sha just suarakan ape yang sha rase.. sorry la lau ade sape2 tersinggung okay... chill.. :)

No comments:

Anda baik kalau click. Thanks! :)