Shassha Danial

23 June 2010

a journey part four.. :)

last sha update tentang vacation 2 hari lepas kan?.. sebab semalam sha tak online lansung... ingat nak update semalam... then tak jadi... okay.. last cite pasal sha nak g mandi manda kan?... sebenarnye tak jadi... :( sedey2... tak pegi coz hujan lebat.. tu yang cancel... petang tu sha kat umah maklang just online then dalam kul 4 tu sha mengantuk... sha off lappy, then pegi depan tengok suma tido... hoho... nak join nak join... sha pun amek bantal baring atas sofa... terus hanyut... haha.. terbaek... sha bangun2 tengok jam dah kul 8 lebih.... diorang suma bising2 suh siap... nak g umah cik ila kat ipoh... :)

okay... malam tu kuar simple je... jeans, shirt, sliper ngan bag... sampai umah cik ila dalam pukul 10... sebab kiteorang gerak lambat kan... umah cik ila ngan umah maklang ade la dalam 25minit... heee... sampai2 je umah die, cik ila terus hidang air... air fav sha kat umah die, TEH TARIK... sha suke teh tarik cik ila nie sebab memang perfect la... sedap nak mampus... haaaa... sha minum 2 cawan kott... weeeee... :)) then dalam kul 11 tu diorang pun cakap la nak balek dah... sha ikut jela... sha salam cik ila sha tanye la, "cik bile nak mai johor pulak?..." hehe... die senyum then die jawab, "insyaAllah nanty cik mai la sane..." haaa... camtu la... anak pompuan cik ila nie lawa doe... name die erlina kott.. sha panggil die akak je... :D

pastu nak masuk keta, sha cakap la ngan abah, "abah jum la pusing2 banda ipoh..da dekat nie kan.." pastu abah cakap la, "kaw ingat kat sini macam kt jB?.. malam2 pun still ramai lagi org.." elehh... tak kesah la ade orang ke tak.. orang nak jalan je.. bukan nak jumpe orang pun kat sini... =.= pastu akak sedare sha nek satu keta ngan kiteorang.. die tanye, "tanak jalan2 kat pekan ke?..dah dekat nie..." sha terus jawab, "haaa.. jum laaaaa..." pastu tengok paklang  bwk kete ikut jalan nak balek umah taw... tyme tu dah pasrah je... then die belok kiri.. kak sedare sha cakap la, "haa.. nie jalan nak g pekan la nie..." weeeee... tyme tu dah hepy gile2... ngeee~~~

sampai pekan ipoh memang tade pape la... hahaha... ade hospital, balai polis, bangunan kerajaan, padang, sekolah dan sebagainye... hahahaha... :)) then sha tanye la kakngah, "kak, danga bay tade ke kat sini?.." hahaha.. saje nganjeng... :P kakngah dah gelak2 dah... then kiteorang pegi la satu tempat nie name die, "GERBANG MALAM"... alaaa... tempat nie ala ala pasar karat jugak laa... heee... ada sape2 ke tak tawu ke pasar karat tu ape?.. jangan jadi org jB ye kalau tak tawu... hahaha... ;)) pasar karat tu aka bazaar jB.. terima kasih...

lebih kurang jela... ade gerai baju, beg, kasut, jam dan macam2 lagi... orang kat sini tengok orang memang macam ngeng ea?.. tawu la saye comel.. tak perlu kott tengok mcm tu.. =.=  hehehe... die tengok macam nak telan je.. tengok balek kang tak jadi ape... hahahaha... :P sha mintak mak jam.. sebab sha tade jam... mule2 mak cakap tayah... alaaa.. nak jugak... then mak belikan.. jam tu comel.. suke2... :)

balek2 tu sha dah agak letih la... then cakap kat angah singgah 7e jap... sebab nak belikan achik topup.. dah janji ngan die... then singgah.. beli topup... pastu kannn... ade nampak sorang mamat nie... yaAllah.... hensem + comel + kacak nye die... memang terbaek... hahaha... so tengok jela... :) takan nak usha pulak kan?.. ngeee~~~ pastu sampai umah masuk bilik, tido... yeahhh... haha.. :P

to be continue...

No comments:

Anda baik kalau click. Thanks! :)