Shassha Danial

24 June 2010

a journey part five.. :)

okay nie last part nak cite tentang vacation sha.. :) kemarin(22.06.10/selasa) sha dah on the way balek jB.. :) pagi tu bangun kul 8 then mak tanye, "nak g mandi2 tak?..." sha cakap la, "nakkk!!.." heeee.. then sarapan nasi goreng maklang wat pastu kemas beg sebab mak cakap pas mandi nanty terus balek jB... sha okay jela.. :)

okay.. kiteorang pun gerak la dari umah maklang... hmm.. will miss umah maklang again.. :( tak tawu bile lagi nak datang sini.. haih... name tempat kiteorang nak pegi mandi tu, CHEMOR... tempat mandi tu terletak kat KG ULU CHEPOR... haaa... baru betul... :) YA ALLAH lame nye tak datang sini... windu3.... sampai2 je duduk jap then terus g mandi... yuhuuuuu... sangat sejuk air die... besh nak maty... weeeee.. :)) tapi kiteorang mandi tak lame pun.. sebab kak sedare sha nak amek anak die balek sekolah... then kiteorang pun tuka la baju... siap2... nak balek jB terus kan... :'(

sha simple lagi balek jB.. haha.. pakai singlet, jeans, sliper.. okay dah... haha.. >:) kiteorang keluar tol mane ntah.. tak tawu la... then benti kat pam minyak.. isi minyak... pastu sha pegi la beli air ngan roti... mase nak bayar akak casher tu cakap la, "datang la lagi  dik..." haha... sha senyum then sha cakap la, "insyaAllah kak datang lagi... nak balek jauh nie..." then akak tu tanye lagi, "ouh nak balek mane nie?..." sha jawab la, "balek jB.." die jawab lagi, "jB?.. jauh nye... hati2..." pastu sha senyum je then cakap terima kasih... abang sebelah die tu lagi nak tengok2... tawu la saye comel.. hahaha... :))))

pastu angah yang bawak keta... angah drive laju kott.. 140, 150km/h... hahaha... tibe tibe je kakngah bersuara, "ape yang bawu hangit nie?..." sha da terdiam... sha pun try la bawu jugak.. a'ah ade bawu hangit... alaaa.. pehal pulak keta abah nie... :(( pastu angah dengan rilex nye menjawab, "temperature high la..." hahaha.. muke die sumpah tak bersalah nak maty... :P hai angah angah....

pastu sha cakap la kat angah, benti kete kat tepi... mule2 die tanak.. at last die  benti jugak.. tengok2 dah berasap... alaaa.. kenapa jadi mcm nie skali... pastu tengok air kering.. super kering punye... abah la nie.. tak isi air... adehhhh... abah abah... dalam lima minit benti tepi tu, ade la mamat india nie datang kat kiteorg.. tyme tu mmg dah takut + risau + gelabah suma ada... padahal ngan family.. tapi still takut jugak.. :( die membebel la macam2 ngan angah ngan abah... sha da kehulur kehilir.. macam ape dah... hahaha... pastu sha cakap jalan la slow2.. pegi rnr... sebab lagi 4/5km je lagi...

sampai rnr angah isi la air sampai penuh... okay.. kete tu, gasket die pecah... sbb air dah kering then jadi panas tu yang benda tu cair.. then tu yg minyak hitam melimpah ruah.. temperature high... haha.. ceh ceh.. cakap macam la paham sangat.. ntah~~ tu yang angah cakap kt sha.. :D then macam dah okay sikit, kiteorang pun gerak la... bwk slow je... 90/80km/h je... hahaha.. taleh blah betul la.. :P

benti kat seremban.. tyme tu kul 6lebih kott... baru nak makan tengahari.. sumpah lapar gyle... haha... ramai kot org pakai tudung kat situ.. naek segan pulak saye.. :P lantak la~~~ hahaha.. :)) makan2.. then lepak2 jap angah smoking, abah smoking.... pastu nak gerak dah... then benti lagi sekali kat pagoh kott la.. lupe2... hehehe... abah nak g buang air la apee la... jap lagi bole pulak terserempak ngan atok sedare sha.. adehh kantoi pakai macam nie.. hahahaha... sorry tok... :D then mak belikan kaklong sliper kat situ.. comel kott.. sha pun pau la satu.. kakngah pun dapat satu.. hahaha.. terbaek la mak... pastu sha tanye mak, "mak, mak ade wet lagi tak?..." then mak jawab, "kenapa?.. kaw nak bagi mak wet ke?.." haaa.. tak la.. eleehh.. org tanye je.. wek! haha... :)

pastu  sha sampai tol skudai kul 10 lbih kott... sampai umah dalam kul 11.. memang penat nak maty but sha enjoy la moment2 kat sane... yelaaa.. jauh kan.. nak pegi pun bukan selalu... heeee... :)) thanks mak sebab belikan ape yang org nak.. weeee~~~ yang sha dapat mase kat sane, 1 jam, 1 baju, 1 sapu tangan dan sepit rambut.. 1 malaysia je tade... hahaha.. comel2~~~ suke gilee... :)) sha rase sampai sini je kott perihal vacation sha... now sha dah selamat sampai di jB.. wuhuuuu... miss jB damn much! mwahhh.. :P

the end...

No comments:

Anda baik kalau click. Thanks! :)