Shassha Danial

23 April 2010

KUANTAN ohhh KUANTAN! :D

heeeeeeeeeeeee... assalamualaikum... sha nak update perihal sha g kuantan hari tu... sha g sane sebab nak teman member sha drive dari jb.. die takut kott nak drive sorang... sebab die bawak lari keta bapak die.. haha... kiteorang gerak pun lewat.. kul 12am++ jugak la... lambat kan?.. sebab die nak tunggu parents die tidur dulu... memang tindakan yang berani maty la... hahaha...

so kat kuantan sha stay ngan kawan kat budget hotel je... okay la.. just nice.. untuk sha memang dah cukup la.. ade katel.. haha.. :)) then ade tv.. okay la.... first place yang sha pegi mase sampai je kuantan tu, AIR PUTIH... rumah bf kawan sha nie... gile pelik ow perumahan kt sini.. ade umah teres then ade umah besar2 then tibe2 ade flat seketul seketul... hahaha... pelik2....

masuk je bandar kuantan pagi tu, lalu KUANTAN MEGAMALL... tak salah la... haha.. sha yang ngah tidur nie kena kejut ngan kawan.. semata-mata nak tunjuk megamall tu je... sengal~~~ then2.. balek hotel.. tidur jap... sebab tidur dalam keta tak lena kott.. sampai tengahary... konon2 nak g HTAA.. nak amek MC.. pikir2 malas la.. duk kat hospital tu lau kejap takpe.. lame kott nanty.. dah tak jadi... so tengahary tu bangun, siap2, g makan...

kawan yang sengal tu g tanye nak makan kt mane.. kalau la aku tawu kuantan tu tempat2 die, aku dah cakap dah.. nie tak.. aku tak tawu ape2 pun.. ngeng la kaw nie... haha... at last bf die bwak makan kat TAMAN GELORA... nasi ayam die not bad.. okay la.. dari tade kan... tapi kalau dah demand tu demand jugak.. haha... tak la.. banyak semut kott.. orang kedai tu bukan nak lap.. sengal tull.. huh... -___-

pastu bf die bawak la sha pusing kat TELOK CHEMPEDAK... alaaa yang orang kuantan bangga2kan tu.... atau name laen die tc... hahahahaa.... laaaaa... camnie jeke tc nie.. ade mcd, ade kfc.. boleh online tepi pantai.. ade tembok batu tepi pantai tu.., ade jambatan... hahaha.. tu je ke?... mula2 sampai terus tanye mmber, nie ke tc?.. member pun cakap yelah... haha... ow.. baru la tu cam gini upenya tc nie... boleh la... lawa kan pantai die... :))

pastu member bwak la pegi ECM pulak... tak reti nak sebut.. east coast mall.. kan kan?.. hahaha... lau kat jb nie macam tebrau city je kott... same je lebih kurang... serius... ade padini, ade roxy, ade qs, ade body glove, ade fos, ade muvie and laen laen lagi... hahaha.. :))

then2, sha pegi sungai yang ade tulisan KUANTAN tu.. alaaa.. ape ntah name die...taman ESPLANADE kott... kan kan?.. haaaa... g situ la.. lepak2 jap.. tengok air... besh2... fav place tu la.. angin die laen sikit la ngan angin kat jb nie... hahaha.. :))


and something yang sha perasan kt sane ialah, 7 ELEVEN die... pegi mane2 pun mesty ade 7e... seyesly... kat jalan beserah if tak salah la... ade dkt 7 or 6 7e... gile la.. kt mega pun tk salah ade jugak.. hahaha... memang tak putus2 la... tu yang agak pelik sikit la.. :)) owner 7e nie asal kuantan ke?... tak tawu la.. hahaha.. :P

satu hary bejalan je kat kuantan nie... malam tu plan nak jumpe la kawan2 yang duk kuantan tu... dah okay dah.. tibe2,,, mak call suh balek sekarang jugak!!! haih kenapa pulak nie.. rupenya kantoi ngan mak pegi kuantan... tak la... cakap ngan mak nak g melaka je... tu pun ngan family member... at last die tawu pegi bedua je.. ape lagi, naek bas jugak la malam tu... sedey2... baru nak dating2... tak kesampaian... :'((

sorry la kawan2 kuantan.. takpe.. bulan 6 nie insyaAllah akan ke sana lagi.. tapy kali nie mesty dah tak teruja cam hary tu... takpe la... nanty nak pegi pantai sepat kott tak salah name die pulak.. heeeee... tak saba tak saba... :))))

p/s; sorry la takda gambar2... tade camera la tyme tu.. :( next tyme nie nak bwak dslr pulak.. hahaha... :PP

2 comments:

jaya jr said...

haha,kt terengganu dimane2 ade 7 e..
agaga

sD..(; said...

di johor juga.. tapi kt sane tk putus2... seyes... tk smpai 1 km da ade 7e laen.. haha

Anda baik kalau click. Thanks! :)